Annemieke van der Togt

Solo Stories met Tarikh Janssen

Sonny Boy naar het boek van Annejet van der Zijl
vr 24 mei '24 20:15
vr 24 mei '24
20:15

Met de monoloog 'Sonny Boy' komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt? 

Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).

Voorbespreking
Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een voorbespreking plaats die je gratis kan bijboeken bij het bestellen van de tickets voor deze voorstelling. Deze inleiding wordt verzorgd door Annebeth Moolenburgh. Tijdens de inleiding zal Annebeth je meer vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Sonny Boy over? Waarom koos Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thema’s die de voorstelling in zich draagt, zoals ons historisch verleden, racisme, zelfonderzoek en de veerkracht van de mens. En natuurlijk mag je haar alles vragen.

De voorbespreking is gratis en tickets hiervoor kan je bijboeken bij het kopen van de tickets voor de voorstelling.