Organisatie

Ontmoetingsplek
WestlandTheater De Naald is niet meer weg te denken uit Gemeente Westland. In meer dan 35 jaar groeide het theater uit tot een waardevolle ontmoetingsplek. Een plek waar cultuurliefhebbers elkaar vinden en met elkaar genieten van uiteenlopende theatervoorstellingen en films. De Naald biedt een podium voor culturele gezelschappen uit het Westland, artiesten met landelijke bekendheid en jonge talenten. Bijna tienduizend basisschoolleerlingen komen hier jaarlijks in aanraking met kunst en cultuur. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs lopen stage in De Naald, doen er ervaring op en voeren er hun musicals op.

Leukste kleinkunsttheater
In de waan van de dag staat de tevreden gast centraal. Mensen komen speciaal naar dit theater voor de warme, persoonlijke sfeer. Ons team doet er alles aan hen een onvergetelijke beleving te bezorgen. Intern worden we gedreven door onze ambitie om het leukste kleinkunsttheater van Nederland te zijn. Vanuit een vraaggestuurde filosofie stellen we daar onze programmering op af - en dat stralen we uit met onze dienstverlening. De druk op de organisatie is groot en er wordt hard, maar met zeer veel plezier, betrokkenheid en liefde voor het mooie vak, gewerkt.

In 2016, 2017 én 2019 is De Naald door de VVTP verkozen tot Beste Kleine Theater!
 

ONS TEAM


Toonaangevend en professioneel

De missie van De Naald luidt:
“Het professioneel exploiteren van het theater met als doel alle inwoners van het Westland in staat te stellen actief of passief deel te nemen aan de culturele activiteiten, tegen maatschappelijk aanvaardbare tarieven.”

De doelstelling luidt:
“De Naald houdt een toonaangevend en kwalitatief hoogstaand podium in stand voor het hele Westland op het gebied van de professionele podiumkunsten en de amateurkunsten. Daarnaast verzorgt De Naald een aansprekend filmaanbod. Enerzijds is De Naald een fysieke ontmoetingsplek voor publiek, amateurs en professionals. Anderzijds een ambitieuze en doelgerichte organisatie die een actieve rol speelt in samenwerking met andere (culturele) partners binnen het Westland.”

De Naald realiseert deze doelstelling door een podium te bieden, door een breed cultureel aanbod, het leveren van kwaliteit en het formuleren van kernactiviteiten.

Kernactiviteiten
Uit de missie en doelstelling vloeien verschillende kernactiviteiten voort. De Naald richt zich op het in stand houden en beheren van een kwalitatief goede, culturele voorziening. Ook wordt er gestreefd naar een zo breed en betaalbaar mogelijk aanbod van culturele activiteiten en traditionele en vernieuwende podiumkunsten. De Naald stimuleert het theaterbezoek en vergroot de culturele participatie van de inwoners in het Westland. Daarnaast adviseert De Naald de gemeente over het relevante cultuurbeleid. Ook bouwt het de culturele taken uit door samenwerkingsverbanden met lokale en regionale partners. Met een efficiënt en kwalitatief hoogwaardig productaanbod en interessante programmering vergroot het theater de aantrekkingskracht en attractiviteit van de gemeente.