De Moedermonologen

za 10 mei '25 20:15
za 10 mei '25
20:15

Een avond waarop we hier – gelukkig met veel humor - over kunnen praten. Je bent niet gek, je bent niet alleen, je bent een mens. En moeder zijn, of worden, of misschien wel nooit worden is niet zomaar iets. Een feest van erkenning en herkenning! Voor moeders, niet-moeders, vaders en andere mensen. 


Drie actrices brengen per avond tien monologen met verhalen over de struggles, taboes en scherpe randjes van het moederschap.  De dingen die je wèl denkt, maar niet hardop durft te zeggen.  Dat je wel van je kind houdt, maar niet van het moeder zijn.  Dat je hoopte dat je kind anders zou zijn dan het is.  Dat je er onzeker van wordt of juist heel erg kwaad.  Maar dat je dat niet zegt omdat je bang bent de enige te zijn. Er wordt vaak aangenomen dat een ‘echte’ vrouw ook een moeder is.  Vrouwen zouden een ‘moederinstinct’ hebben waardoor ze weten dat ze kinderen willen en hoe ze voor die kinderen moeten zorgen maar is dat wel zo?  
 
Een avond waarop we hier – gelukkig met veel humor - over kunnen praten. Je bent niet gek, je bent niet alleen, je bent een mens. En moeder zijn, of worden, of misschien wel nooit worden is niet zomaar iets. 
 
Een feest van erkenning en herkenning! Voor moeders, niet-moeders, vaders en andere mensen. 
 
Tekst: Claudia de Breij, Stella Bergsma e.a. 
 
Spelers: Ilse Warringa, Nadja Hüpscher, Jennifer Evenhuis, Margôt Ros, Lucretia van der Vloot, Tatum Dagelet, Renate Reijnders, Astrid van Eck, Rian Gerritsen, Manoushka Zeegelaar-Breeveld en Anne Marie Jung