Oude Kerk Klassiek

Zuid-Hollands Symfonie Orkest
zo 24 nov '24 15:00
zo 24 nov '24
15:00

WestlandTheater De Naald realiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb enkele klassieke concerten in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Op zondag 24 november speelt het Zuid-Hollands Symfonieorkest in de Oude Kerk in Naaldwijk. Onder de leiding van dirigent Dominic Sierat, die sinds mei 2022 het ZSO leidt.

Het ZSO
Het Zuid-Hollands Symfonie Orkest (ZSO) is een relatief jong orkest, opgericht in 2000, met zijn thuisbasis in Den Haag. Het orkest staat bekend om zijn combinatie van ambitie en plezier, wat de leden van het orkest volop de kans biedt om hun talent te laten zien en zich verder te ontwikkelen.

Naast klassiekers zoals Beethoven, Brahms en Schubert voert het orkest ook modernere stukken uit, gecomponeerd door artiesten als Gershwin, Rachmaninov en Rimsky-Korsakov.

Door deze variatie in repertoire werkt het ZSO aan het ontwikkelen van flexibiliteit en muzikaliteit. De wekelijkse repetities blijven daardoor afwisselend en uitdagend, en dit draagt bij aan de groei en artistieke ontwikkeling van de orkestleden.

Dominic Sierat
Dominic Sierat, sinds mei 2022 de vaste dirigent van het Zuid-Hollands Symfonieorkest, heeft een indrukwekkende achtergrond als zowel dirigent als trombonist. Zijn passie voor muziek en zijn brede ervaring dragen bij aan de groei en ontwikkeling van het orkest.

Als dirigent is Dominic al actief sinds zijn 18e bij verschillende orkesten en projecten. Naast zijn rol als dirigent is Dominic ook een getalenteerde trombonist. Hij werkt als freelancer met verschillende orkesten en ensembles in Nederland en België.

Dominic is creatief en enthousiast en streeft naar vernieuwing. Hij zet zijn ervaring uit de beroepspraktijk als klassiek musicus graag in voor de verdere ontwikkeling van het ZSO.

Het programma volgt later.