Mirjam van de Hoek

Oude Kerk Klassiek

SOPRAAN Mirjam van den Hoek, SAXOFONIST Bruno Alonso, ORGANIST Niels de Klerk
zo 27 okt '24 15:00
zo 27 okt '24
15:00

WestlandTheater De Naald realiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb enkele klassieke concerten in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Mirjam van den Hoek
In 2018 behaalde Mirjam haar bachelorsdiploma aan Codarts, conservatorium van Rotterdam bij Wiecher Mandemaker. Tegenwoordig studeert Mirjam voor haar master koordirectie bij Luc Anthonis, aan het conservatorium van Antwerpen.

Ze dirigeert een vijftal koren. Daarnaast zingt ze geregeld bij verschillende (semi-) professionele koren, zoals het Ars Musica Kamerkoor, het Laurens Collegium en de Laurenscantorij. Ook begeleidt ze regelmatig kleine vocale ensembles waarbij ze het dirigeren en zingen kan combineren.

Niels de Klerk
Niels de Klerk is cantor-organist van de Oude Kerk in Naaldwijk. Hij streeft een carrière in meerdere disciplines na. In 2022 rondde hij zijn Master of Music af met het Requiem van Duruflé in de Catharinakerk in Eindhoven. Dit concert werd met een 9 bekroond. In 2020 voltooide hij de Master Economics aan de Tilburg University.

Bruno Alonso Iglesias
Bruno is een Spaanse saxofonist die inmiddels in Nederland gevestigd is. Hij wordt vaak beschreven als een "veelzijdige en smaakvolle" muzikant met een "warm maar altijd kleurrijk" geluid. Hij is ooit op zoek geweest naar nieuwe muziek en naar manieren om de mogelijkheden van zijn instrument uit te breiden. Dit heeft hem ertoe gebracht om een ruim bereik aan muziekstijlen te ontdekken en te omarmen: van (eigen) transcripties van barok- en romantische muziek tot hedendaagse muziek. Hij heeft daarom meerdere opmerkelijke composities gemaakt, maar hij verwaarloost het traditionele saxofoonrepertoire ook niet.

Het programma volgt later.