De man die denkt dat 'ie Neil Young is

Tonight's the Night
za 8 mrt '25 20:15
za 8 mrt '25
20:15

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de Rockmuziek, een legende uit de jaren ‘60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. 

Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk.

Veertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: ‘Tonight’s the Night’, ‘Harvest’, ‘American Stars & Bars’, ‘Zuma’, ‘After the Goldrush’, ‘Decade’. Zulke mooie muziek die nooit gaat vervelen.

Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in al haar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat hier wel sprake moet zijn van een vocale dubbelganger.

Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en ‘in de geest van’. Een avondje nostalgie en muzikaliteit om nog lang van na te genieten. 

‘De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend.’ – Gritter

‘Ja het was fantastisch, onwijs goede band en geweldig aardige bandleden. We hebben echt een hele leuke middag/ avond gehad’. – Erwin Kooijman, programmeur Go Leerdam

‘Voor de pauze was ik al helemaal om en toen moest ‘Down by the river’ nog komen. Dat nummer sloeg werkelijk alles. Wat een spelvreugde en wat een gitaarwerk. En wat blijven jullie dicht bij het origineel.’ – Bezoeker van een concert

‘De geest van Neil Young is voor velen moeilijk te vatten. Zijn repertoire is dusdanig gevarieerd dat het de meeste coverbands niet lukt om de juiste snaar te raken. Wat een verademing is dan de Haagse Neil Young Tribute band, die zich moeiteloos en met volle overgave door het repertoire heen speelt en het publiek in extase mee weet te slepen. Een absolute aanrader voor ieder poppodium, theater of festival.’ – Robert-Jan Rueb, organisator R.G. Ruijs Stichting