Viotta Jeugdorkest onder leiding van René Gulikers

Oude Kerk Klassiek
zo 3 mrt '24 15:00
zo 3 mrt '24
15:00

WestlandTheater De Naald realiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb enkele klassieke concerten in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Over het orkest
Viotta Jeugdorkesten is een Haagse vereniging van vijf orkesten met meer dan 250 jonge musici in de leeftijd van 6 tot 20 jaar. Het VIOTTA Symfonieorkest dat dit concert zal verzorgen is het meest gevorderde orkest en bestaat uit ongeveer 60 musici. René Gulikers is de vaste dirigent van dit orkest. 

Over René Gulikers, dirigent
René Gulikers studeerde aan het conservatorium in Maastricht de vakken orkestdirectie, schoolmuziek en altviool. Hij volgde diverse cursussen in binnen- en buitenland, o.a. in Salzburg waar hij bij Ferdinand Leitner studeerde en waar hij de eerste prijs voor jonge dirigenten won. 

In zijn loopbaan dirigeerde hij orkesten in Japan, Zuid-Korea, Litouwen, Polen, Roemenië, Duitsland (Hamburger Symphoniker) en ook in ons eigen land (Nederlands Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Limburgs Symfonie Orkest). 

Tot nu toe verschenen meer dan 10 cd's waarop hij werken van diverse componisten dirigeert.

Dit jaar staat op het programma:

Weber - Ouverture Freischütz
Bizet - Suite 1 uit de opera Carmen
Liszt -  Hongaarse Rapsodie nr. 2
Dvorak - Symfonie nr. 9 (Uit de Nieuwe Wereld)