Oude Kerk Klassiek

Zuid-Hollands Symfonie orkest
zo 27 nov 2022 15:00
zo 27 nov 2022
15:00

WestlandTheater De Naald realiseert in samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb enkele klassieke concerten in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Op zondag 27 november speelt het Zuid-Hollands Symfonie Orkest is sinds 3 jaar weer in de Oude Kerk in Naaldwijk. Tijdens dit concert kunt u kennismaken met de nieuwe dirigent van het ZSO, Dominic Sierat, die sinds mei 2022 het ZSO leidt.

Dominic is al sinds zijn 18e actief als dirigent bij verschillende orkesten en projecten. Hij heeft privé-lessen gevolgd bij Daan Admiraal en is verbonden aan diverse blaasorkesten en ensembles. Met het Zuid-Hollands Symfonie Orkest wil hij zijn focus verbreden naar het dirigeren van symfonische orkesten. Naast dirigent is Dominic trombonist. Als freelancer werkt hij bij diverse orkesten en ensembles in Nederland en België, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Dominic is creatief en enthousiast en streeft naar vernieuwing. Hij zet zijn ervaring uit de beroepspraktijk als klassiek musicus graag in voor de verdere ontwikkeling van het ZSO.

Vanmiddag komt zijn creativiteit en enthousiasme tot uiting in een bijzonder programma, waarin macht, (onmogelijke) liefde, wraak, suikerfeeën, maar ook studentenliederen aan bod komen.

Het ZSO speelt vanmiddag:
Brahms – Akademische Festouverture
Rimsky-Korsakov – Symfonische Suite ‘Antar’ (Symfonie no. II)
Tsjaikovski – Notenkraker Suite

Over het orkest
Het Zuid-Hollands Symfonie Orkest (ZSO) is in 2000 opgericht en repeteert in Den Haag. Voor een orkest met vaste samenstelling is het ZSO een relatief jong orkest. Het orkest combineert ambitie met plezier. Dominic Sierat is dirigent van het ZSO. Onder zijn leiding gaat het orkest het avontuur niet uit de weg. De concertprogramma’s laten een grote verscheidenheid aan composities zien. Naast het ‘ijzeren repertoire’ van bijvoorbeeld Beethoven, Brahms en Tsjaikovski, voert het ZSO ook modernere werken van componisten als Debussy, Ravel en Stravinsky uit. Het orkest ontwikkelt hierdoor flexibiliteit en muzikaliteit en de wekelijkse repetitie blijft afwisselend en uitdagend.