Robin Hood de Musical [8 t/m 14 jaar]

Nationaal Jeugd Musical Theater
zo 14 mei 2023 14:00
zo 14 mei 2023
14:00

Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent, komt begin 2023 terug naar de Nederlandse theaters met een eigen nieuwe familiemusical: Robin Hood!

 

Het Nationaal Jeugd Musical Theater staat elk jaar garant voor een grote familiemusical, waarmee jong musicaltalent een podium krijgt. Succesvoorstellingen van de afgelopen jaren waren Peter Pan, Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren. Sinds 2021 heeft het Nationaal Jeugd Musical Theater een nieuwe artistiek leider; Elise Berends. Zij maakt begin 2022 de nieuwe musical Alice in Wonderland, gevolgd door Robin Hood begin 2023. Ook hierbij zijn de belangrijkste rollen weggelegd voor het beste jonge musicaltalent van Nederland.

Al honderden jaren worden de verhalen van Robin Hood verteld, over een geweldige boogschutter die met een groep vogelvrijverklaarden in de bossen van Sherwood woont. Robin verzet zich tegen het onrecht in de wereld door te stelen van de rijken en te geven aan de armen. Verliefd op Lady Marian, opgejaagd door Sherrif Guy van Gisborne speelt Robin een gevaarlijk spel. In deze moderne, prikkelende voorstelling voor en door kinderen van deze tijd, zien jullie een Robin die jullie nog nooit hebben gezien. Heldhaftiger dan ooit, en een voorbeeld voor ons allemaal. Robin Hood wordt gemaakt in de NJMT-traditie van Kruistocht in Spijkerbroek.