Chloé Rutzerveld

Food for Thought
wo 10 mei 2023 20:15
wo 10 mei 2023
20:15

Chloé Rutzerveld is future food designer. Vanuit haar passie voor voedsel en interesse in technologie en wetenschap bedenkt zij nieuwe manieren voor voedsel productie en consumptie. In dit college wordt niet alleen geluisterd, maar ook geproefd én geëxperimenteerd.

Op speelse manier legt ze ingewikkelde technologieën uit aan een breed publiek en maakt ze voedselvraagstukken bespreekbaar. Hoe ver ben jij bereid te gaan om vlees te blijven eten? Wat is de échte kern van voedselverspilling? Wat als we overstappen op een volledig functioneel eetsysteem? Als het aan Chloé ligt, vormen in de toekomst schimmels, bacteriën en gisten de basis en wordt de sensorische beleving opgewekt door virtual reality, augmented reality, tast, geur en geluid. “Je hersenen kun je echt voor de gek houden.”

Chloé neemt je mee in haar wereld van toekomst voedsel. De kritische vragen en vernieuwende ideeën zullen je aan het denken zetten en anders laten kijken naar wat je eet, waarom je het eet en wat je wel of niet in de toekomst zou (willen) eten.  Er wordt niet alleen geluisterd maar ook geproefd én geëxperimenteerd. 

Deze voorstelling is onderdeel van De Proeftuin.Voordelig happen bij BIJ5
Vanaf oktober krijg je op dinsdag en woensdag op vertoon van het kaartje van de theatervoorstelling van die avond maar liefst 10% korting op je driegangenmenu. Reserveer hier en vermeld bij de reservering dat je een bezoek brengt aan deze voorstelling. Eet smakelijk!