Spotlight

Finale 2023
do 6 apr 2023 20:15
do 6 apr 2023
20:15

De grote finale van Spotlight! Welke verborgen talenten lopen er rond op de Westlandse middelbare scholen? Welke toekomstige acteurs, muzikanten, poëten, beeldend kunstenaars, dansers en fotografen staan op het punt zich te ontpoppen? Maar bovenal: welke jonge talenten durven die spotlights in te stappen en te laten zien wat ze in huis hebben? 

Spotlight is dé zoektocht naar jong, Westlands talent. De Naald en Cultuurweb slaan de handen ineen met deze zoektocht, waarbij plezier en enthousiasme het allerbelangrijkste is. 

Na een fysieke én online editie hebben we na de pandemie, vorig jaar eindelijk weer van Spotlight in het theater mogen genieten. En dit was een groot succes! En ook dit jaar zijn we weer op volle toeren terug. Zeven scholen sturen hun beste act naar de finaleavond op donderdag 6 april. 

De deelnemende scholen dit jaar zijn ISW Hoogeland, Lentiz Floracollege, Lentiz Dalton Mavo & Het Groene Lyceum, ISW Irenestraat, ISW Gasthuislaan, ISW Sweelincklaan en ISW Westland Vakcollege. 

Spotlight is een samenwerking tussen De Naald en Westland Cultuurweb en wordt mede mogelijk gemaakt door Loswal de Bonnen, Filiorum Future, Glascom Tuinbouw, Gemeente Westland en Koppelaar Mixmedia.

De winnaar gaat naar huis met een exclusief ontworpen bokaal, een optreden tijdens Podium Westland én een optreden op het Nieuwjaarsconcert in 2024 in De Naald. Stichting Filiorum Future stelt tevens voor de winnaar een Masterclass reeks beschikbaar, waarmee de act wordt voorbereid op het Nieuwjaarsconcert.