di 27 okt 2020 - di 10 nov 2020

TOPfilm - The Personal History of David Copperfield

TOPfilm - The Personal History of David Copperfield
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Discriminatie
di 27 okt 2020
-
di 10 nov 2020

Gebaseerd op de wereld beroemde roman van Charles Dickens

De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Lion), Tilda Swinton (We need to talk about Kevin), Hugh Laurie (HOUSE) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Recensies: 
Filmkrant: "de Britse regisseur Armando Iannucci krijgt het voor elkaar om met zijn speelse en excentrieke verfilming het bronmateriaal nieuw leven in te blazen." Klik hier voor de vollgedige recensie. 

NRC ***:  "Regisseur Armando Iannucci weet met ‘The Personal History of David Copperfield’ het werk van Charles Dickens verfrissend en nieuw te brengen." Klik hier voor de volledige recensie. 

Trouw ****: "Zelden zo’n vrije en ruimhartige verfilming gezien van een literaire klassieker." Klik hier voor de volledige recensie. 

Het Parool: "een uitstekend, ‘kleurenblind’ gecast acteursensemble."  Klik hier voor de volledige recensie. 

Regie
Armando Iannucci
Cast
Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton, Ben Whishaw
Speelduur
119 min
Releasedatum
Jaar
2019
Land
Verenigd Koninkrijk, VS
Taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Discriminatie

Lees hier de huisregels & veelgestelde vragen over een veilig bezoek aan De Naald

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.