za 31 okt 2020 - za 7 nov 2020

Tenet

Tenet
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik
za 31 okt 2020
-
za 7 nov 2020

Dé actiethriller van dit moment met John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki en Kenneth Branagh.

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolan’s nieuwe film, de actiethriller Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

Met zijn elfde film keert Christopher Nolan terug naar de toon van Memento en Inception. Daar is kennelijk een zekere mate van tijdreizen voor nodig, maar niet op de manier zoals we die kennen. Het personage van Washington lijkt tegen de tijd in te reizen, terwijl gebeurtenissen om hem heen zich achterstevoren afspelen. Het camerawerk van Tenet is opnieuw van de Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema, die ook aan Nolan’s Interstellar en Dunkirk werkte.

Recensies:
NRC****: “Ervaringscinema van hoge klasse. Dé film van dit moment"
Klik hier voor de volledige recensie. 

de Volkskrant ****:  "Nolans nieuwe film Tenet moet je niet begrijpen, maar vóélen" Klik hier voor de volledige recensie.

AD *****: "Het knappe van Tenet is dat de film, net als met Inception het geval was, op verschillende niveaus werkt. Tenet is een ultieme mindfuck"
Klik hier voor de volledige recensie. 

Trouw ****: "Eén ding is zeker: zoiets als Tenet heb je nog nooit gezien."
Klik hier voor de volledige recensie. 

De Filmkrant: "Saai wordt de tweeënhalf uur durende film nergens." 
Klik hier voor de volledige recensie.

The Telegraph *****: "Geniet er gewoon van, want dit is een film waar je je geheel aan moet overgeven. Tenet zal velen dan ook in extase achterlaten." Klik hier voor de volledige recensie. 

The Hollywood Reporter: "Tenet zorgt ervoor dat je je zweverig en gehypnotiseerd voelt en tot op een zekere hoogte compleet in de film wordt gezogen door al het spektakel." Klik hier voor de volledige recensie. 

Regie
Christopher Nolan
Cast
John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Kenneth Branagh
Speelduur
150 min
Releasedatum
Jaar
2020
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Lees hier de huisregels & veelgestelde vragen over een veilig bezoek aan De Naald

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.