">
di 6 okt 2020 19:30

TOPfilm - Été 85

TOPfilm - Été 85
di 6 okt 2020
19:30
  • di 6 okt 2020

Met deze heerlijke zomerse film en geweldige soundtrack terug naar de jaren tachtig.

Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Een heerlijk zomerse film en in deze setting van kleding, kapsels én de geweldige soundtrack waan je je in jaren tachtig. Été 85 is gebaseerd op het prachtige boek Je moet dansen op mijn graf van Aidan Chambers.

AD ****: "Été 85 heeft elementen van een melodrama en van een vakantieliefde met grote gevolgen."  Klik hier voor de volledige recensie.

Trouw ***: "Été 85 schetst een mooi beeld van opgroeien in de jaren tachtig, in een zwoele zomer vol grote gevoelens."  Klik hier voor de volledige recensie. 

Volkskrant ****: "Été 85 is juist in zijn eenvoud bijzonder, met een oprechte toon en knap doorvoelde emoties."  Klik hier voor de volledige recensie.

Regie
François Ozon
Cast
Melvil Poupaud, Valeria Bruni Tedeschi, Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Isabelle Nanty
Speelduur
100 min
Releasedatum
do 3 sep 2020
Jaar
2020
Land
Frankrijk
Taal
Frans (Ondertiteld)
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

Voordat u onze bioscoop bezoekt, vragen wij uw aandacht voor onze huisregels

Onderdeel van:
TOP films
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.