di 20 okt 2020 10:45

Engel

Engel
di 20 okt 2020
10:45
  • di 20 okt 2020

In Engel vindt een schuchtere meisje een klokje dat al haar wensen vervult. Ze bloeit helemaal op, maar met toverkrachten komen ook verantwoordelijkheden. En wat doe je als het klokje in andere handen komt?


Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. 

Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilveren klokje liggen. Al snel komt engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Naar het boek van Isa Hoes en dochter Vlinder Kamerling

Recensies
TVGids: "Engel is een liefdevolle kinderfilm vol magie en avontuur"
NRC: "Engel: goedgemutst en wat naïef sprookje"

Regie
Dennis Bots
Cast
Barry Atsma, Isa Hoes, Kees Hulst, Ali Ben Horsting, Pim Muda, Liz Vergeer, Mila van Groeningen, Indira Flipse, Keesje Rietvelt, Bente Wallenburg, Thalia Perera, Yenthe Bos, Wolf Kerpel, Zidane Baddou, Luca Orlando, Sophie Brahma
Speelduur
95 min
Releasedatum
Jaar
2020
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Voordat u onze bioscoop bezoekt, vragen wij uw aandacht voor onze huisregels

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.