vr 5 feb 2021 19:30

Interview (gebaseerd op de film van Theo van Gogh)

Thijs Römer met Sigrid ten Napel
vr 5 feb 2021
19:30
  • vr 5 feb 2021
    19:30
    Jumbo Koornneefzaal

Interview is gebaseerd op de gelijknamige film van Theo van Gogh uit 2003. Na een remake in Amerika en toneelvoorstellingen over de hele wereld is Interview nu voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters met Thijs Römer (o.a. Blind Date, Moordvrouw) en Sigrid ten Napel (o.a. Penoza, Overspel). 

Interview vertelt het verhaal van een oorlogsverslaggever die de populairste actrice van het land moet interviewen. Hij heeft er weinig zin in, maar zij misschien nog wel minder. Zij is het gewend dat journalisten alleen geïnteresseerd zijn in haar lichaam en haar nieuwste vriendje, hij weet niet beter dan onmiddellijk de diepte in te gaan; een diepte die hij niet vermoedt bij haar. Maar daarin vergist hij zich. Er ontspint zich een psychologisch machtsspel tussen de twee gehavende karakters: litteken ontmoet litteken. De avond ontspoort, het interview schiet alle kanten uit, afwisselend geestig, openhartig en keihard. Interview is een clash tussen de massacultuur en de elite, maar bovenal een zoektocht naar liefde en erkenning.

Uitgangspunt van de voorstelling is de meest kale versie van het verhaal, zoals ook Theo van Gogh het destijds op z’n Dogma’s heeft aangepakt: één ruimte, twee acteurs en het vlijmscherpe duel in woorden. Dit brengt de vertelling niet alleen terug tot haar meest aangrijpende essentie.

Interview is een gevecht tussen twee gemankeerde persoonlijkheden, maar ook een duel met onze gecompliceerde tijd.


Dit is de inhaalvoorstelling van 31 oktober. Gasten met kaarten zijn reeds geïnformeerd.
Lees hier de huisregels & veelgestelde vragen over een veilig bezoek aan De Naald

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.