do 3 sep 2020 20:15

Mart Hillen

Uitreiking Rabo Publieksprijs 19/20
do 3 sep 2020
20:15
  • do 3 sep 2020
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

De winnaar van de achtste editie van het Rabo Talenten Concours is bekend! De 23-jarige fingerstyle gitarist Mart Hillen wint de Rabo Publieksprijs van seizoen 19/20 voor zijn theaterdebuut In Concert. Deze voorstelling werd door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd. Kom, maak kennis en laat je overdonderen door zijn onnavolgbare talent. 

Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen flikt het: hij speelt de melodie, de baspartij én drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Nummers van Michael Jackson, U2, BLØF en vele anderen hoorde je nooit eerder op deze manier. In zijn theaterdebuut verbindt hij zijn virtuoze gitaarspel met persoonlijke verhalen. 

Eerder al won hij de Fingerstyle Academy Awards en speelde hij samen met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel. Met In Concert maakte hij in november 2019 grote indruk op het Westlandse publiek, dat oordeelde: 

“Virtuoos” 
“Wat een beleving! Nog nooit gezien of gehoord. Ik wil nog een keer!” 
“Wat hij kan met een gitaar, geweldig”
“Een echte kunstenaar” 
“Een groot voorbeeld voor mij” 
“Waanzinnig indrukwekkende voorstelling” 
“Goed en knap gitaarwerk” 
“Waanzinnig, wat een talent” De winnaars van de voorgaande zeven edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen, Roos Blufpand, de Westlandse Dwaalkat, Elke Vierveijzer, De Fransse Eijkel en Anne & Lisa. 

Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, nieuw talent een podium en investeert hiermee in de toekomst van talentvolle artiesten. “Juist nu is het belangrijk om de culturele sector een hart onder de riem te steken én om weer te kunnen genieten van een avondje theater”, aldus Gerard van Hoeven, directievoorzitter bij Rabobank Westland. “Ik ben dan ook blij dat we dit geweldige initiatief mogelijk kunnen maken. Met de livestream kan De Naald alsnog een groot aantal bezoekers verwelkomen, die op hun beurt kunnen genieten van een leuke voorstelling. Bovendien krijgt de winnaar van het Rabo Talenten Concours een podium en daarmee de kans zich te ontwikkelen. Een win-winsituatie dus. Ik wens u op 3 september in de zaal of vanuit huis een mooie voorstelling toe!”

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.