di 7 jul 2020 14:00

The Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption
di 7 jul 2020
14:00
  • di 7 jul 2020

In de klassieker The Shawshank Redemption speelt Oscar®winnaar Morgan Freeman (Million Dollar Baby, Se7en) Red Redding, een tot levenslang veroordeelde gevangene die precies weet hoe het er binnen de Shawshank-staatsgevangenis aan toegaat. 

Oscar®winnaar Tim Robbins (Dark Waters, Mystic River) is nieuwkomer Andy Dufresne, een stille bankier die ten onrechte is veroordeeld voor moord. Andy zit vol verrassingen, maar de grootste verrassing bewaart hij tot het laatst.

Anniversary Special
Deze nummer 1 van de IMDb Top-250 van Beste Film Aller Tijden is iets meer dan 25 jaar na de première weer te zien op het grote doek. Tim Robbins en Morgan Freeman geven elkaar geweldig tegenspel als twee gevangenen die met elkaar bevriend raken. Het geraffineerde script vol levenslessen is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.

Oscars
The Shawshank Redemption” is geregisseerd door Frank Darabont (The Walking Dead, The Mist, The Green Mile) en het scenario is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Stephen King (IT, The Green Mile, Misery).  De film was genomineerd voor zeven Oscars®, in de categoriën: ‘Beste Film’, ‘Beste Acteur’ voor Morgan Freeman, ‘Beste Bewerkte Scenario’, ‘Beste Cinematografie’, ‘Beste Montage’, ‘Beste Originele Muziek’ en ‘Beste Geluid’.

Regie
Frank Darabont
Cast
Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, Mark Rolston, Jeffrey De Munn, James Whitmore, Larry Brandenburg
Speelduur
142 min
Jaar
1994
Land
VS
Taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.