di 2 jun 2020 13:15

TOPfilm - Judy

TOPfilm
di 2 jun 2020
13:15
  • di 2 jun 2020

Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy.
 

Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy. Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.
 

Regie
Rupert Goold
Cast
Renée Zellweger, Jessie Buckley, Rufus Sewell
Speelduur
118 min
Jaar
2019
Land
VS
Taal
Engels
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Voordat u onze bioscoop bezoekt, vragen wij uw aandacht voor onze huisregels.

Recensies
De Volkskrant ★★★★: "Het acteren van Renée Zellweger geeft Judy een dosis doorvoeld realisme dat de film goed kan gebruiken" 

De Filmkrant: "Het zorgt voor een mooi evenwicht met het grootste spektakel van de film: de hoofdrol van Renée Zellweger." 

NRC ★★★★★: "Renée Zellweger schittert als Judy Garland in haar nadagen in ‘Judy’. Ze laat niet alleen haar neergang, maar ook haar fenomenale talent zien". 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.