vr 26 mrt 2021 19:30 en 21:30

Swingin' Paris

The Legends ft. Michael Varekamp
vr 26 mrt 2021
19:30 en 21:30

Parijs 1930. Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren. 

Zanger en trompettist Michael Varekamp neemt je, samen met zijn bevlogen medemuzikanten, mee door de straten van het bruisende Parijs. De meest prachtige songs komen voorbij. Special guest deze avond is de uit Den Haag afkomstige chansonnière Tess Merlot, die in 2019 een hit scoorde met Mon Paris. 

Inhaalvoorstelling van vrijdag 4 december. Gasten met kaarten hebben reeds bericht van ons gekregen. 

Lees hier de huisregels & veelgestelde vragen over een veilig bezoek aan De Naald.

Tess Merlot begon zoals velen begonnen: als veertienjarige, repeterend in een tot studio omgebouwde garage met een coverband waar allerlei stijlen de revu passeerden. Rock, blues, Franse elektropop maar haar hart bleek allang verpacht te zijn aan het Franse chanson. Vanaf daar ging het snel. Want tijdens Tess’ optredens komen de oerkrachten van het chanson los. Je ziet het publiek meezingen met tranen in de ogen tussen de gelukzalige koppen over de volle breedte. Toen Tess met Mon Paris een hit scoorde kwam ze in een stroomversnelling terecht. Dit voorjaar was ze te zien in We Want More op SBS6. The Legends zagen haar op TV en belde haar daarna direct met de vraag of ze mee wilde op tournee. 

Michael Varekamp (trompist en zanger van Swingin’) vertelt: ‘Wat je kan verwachten is een mix van New Orleans jazz en authentieke chansons, want in zekere zin is dit programma de volgende stap na Swingin’ in New Orleans’, Aldus Michael. ‘Eigenlijk is het een ode aan twee steden’ vult Tess aan. ‘En aan de historische band tussen die twee steden. Die New Orleans zit zo diep bij jullie en dat mengt zo mooi met de authentieke Franse chansons. Die Fransen waren direct al dol op jazz en je hoort dat terug bij veel Franse liedjesschrijvers’.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.