vr 25 sep 2020 20:15

Rauwe Genade

Alex Roeka
vr 25 sep 2020
20:15
  • vr 25 sep 2020
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

“Eén van de sterkste, maar evengoed meest breekbare liedjesschrijvers van de lage landen”, schreef muziekblad OOR over Alex Roeka. Over Rauwe Genade recenseerde Dagblad van het Noorden: “Zo maak je een perfecte avond. Alex Roeka is Alex Roeka; onmiddellijk herkenbaar en tekstueel misschien wel de beste van allemaal.” 

Na ruim veertig jaar in steden te hebben gewoond, trekt de voormalig zeeman zich terug in een Zeeuws dorp. Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer blijkt een goede voedingsbodem voor het schrijven van liedjes en verhalen. Gevraagd en ongevraagd komen kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun herinneringen, vragen en verwijten. Ondertussen stevig gebruikmakend van de ijskast. 

Recensies
Cultuurpodium.nl: "Roeka is zo anders dan anderen die kleinkunst brengen. Roeka is vooral qua stem al uniek, maar bovenal zijn de teksten en de muziek die hij brengt van ongekende schoonheid. Het is haast niet te duiden, je moet dit domweg zelf horen."

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.