do 28 jan 2021 20:15

Finalistentournee

Amsterdams Kleinkunst Festival
do 28 jan 2021
20:15
  • do 28 jan 2021
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Eerst waren er de spannende voorrondes, waar het nog alle kanten op kon. Vervolgens de try-out tournee, waarbij zes talenten lieten zien wat ze in huis hadden. En na de halve finale waren er nog maar drie. Die zich vanavond komen voorstellen. 

Van der Laan en Woe. Yentl en De Boer. Glodi Lugungu. Rosa da Silva. Stefano Keizers. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze wonnen de AKF Sonneveldprijs en bouwden een succesvolle carrière op. Toch zijn ze ook ontzettend verschillend. De één maatschappijkritisch, de ander meer gefocust op grappen, bizarre verhalen of juist mooie liedjes. Maak vanavond kennis met Beth & Flo, Luan Buleshkaj en Lotte Velvet. Nieuw, fris, aanstormend talent. Ze staan te trappelen. De eerste stappen naar een droomcarrière op het podium. 

Lotte Velvet - Ondergrond (winnaar AKF Sonneveldprijs & AKF Publieksprijs)
Lotte Velvet heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

De jury over Lotte: "een opvallende theaterpersoonlijkheid met veel potentie (...) Ze laat zien verschillende muzikale en theatrale kleuren te beheersen’ en ‘beschikt daarbij over een uitstekende timing." 

NRC: "Originele, geestige en vakkundig geschreven nummers, lekker gespeeld en gezongen". Lees hier het volledige artikel

Luan Buleshkaj - Leeuwenkind (winnaar aanmoedigingsprijs Shaffy Cheque)
In zijn eerste theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’ kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund.

De jury roemt de "talloze knappe vondsten in taal en metrum’ in zijn spoken word performance."

Beth & Flo - Niet wat je denkt
Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur.


Deze voorstelling doet mee aan het Rabo Talenten Concours.
Klik hier voor meer informatie

Dit is de inhaalvoorstelling van 14 november. Gasten met kaarten zijn door ons geïnformeerd. 

Lees hier de huisregels & veelgestelde vragen over een veilig bezoek aan De Naald

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.