di 7 jul 2020 19:30

TOPfilm - Parasite

TOPfilm
di 7 jul 2020
19:30
  • di 7 jul 2020

De Zuid-Koreaanse thriller Parasite werd bekroond met een Oscar voor Beste Film. Het is hiermee de eerste niet-Engelstalige film die ooit deze prijs kreeg toegekend. 

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Oscars
De film van regisseur Bong Joon-ho won in totaal vier Oscars, voor Beste Film, Beste Regie, Beste buitenlandse film en Beste originele scenario. Daarmee is Parasite de grote winnaar van de Oscars 2020. 

Regie
Bong Joon Ho
Cast
Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi
Speelduur
132 min
Jaar
2019
Land
Zuid-Korea
Taal
Koreaans
  • Onder de 16 jaar, geen toegang
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Voordat u onze bioscoop bezoekt, vragen wij aandacht voor onze huisregels

Recensies
NRC ★★★★★: "Messcherpe zwarte komedie"
Volkskrant ★★★★★: "Een meesterwerk (...) De film, over de strijd tussen arm en rijk in Zuid-Korea, is komedie, horror, thriller, drama en veel meer dan dat."
Trouw ★★★★★: "Parasite is een fantastische zwarte komedie"
AD ★★★★★: "Geniale film die vele genres omspant"

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.