vr 10 jul 2020 - za 18 jul 2020

De beentjes van Sint-Hildegard

De beentjes van Sint-Hildegard
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
vr 10 jul 2020
-
za 18 jul 2020

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden.

In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader.

In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Recensies
Trouw ★★★★: "De droogkomische cabaretier en schrijver Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld in de lichtvoetige ‘De beentjes van Sint-Hildegard’." 

NRC ★★★: "Een grappige Twentse streekfilm, gedragen door drie Tukkers. Herman Finkers’ pokerface boeit ook zonder droge grappen: hij heeft een soort gezicht dat nieuwsgierig maakt (...) Regisseur Johan Nijenhuis, koning van de Nederlandse romkom, bewijst onnadrukkelijk zijn vakmanschap: met een goed script maakt hij een goede film."

De Volkskrant ★★★: "Een betere schets van een benauwend Nederlands huwelijk bestaat er niet." 

TV Krant/Troskompas ★★★★: "Een heerlijke film met een lach en een traan." 

Nederlands Dagblad ★★★★: "Droogkomisch en heerlijk verfrissend. Verdient een groot publiek." 

Het Parool: "Een vrolijk meanderend relaas."

Algemeen Dagblad: "De film heeft diepgang, is soms echt geestig en kent een voortreffelijke cast."

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Herman Finkers, Johanna ter Steege
Speelduur
103 min
Jaar
2019
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Voordat u onze bioscoop bezoekt, vragen wij uw aandacht voor onze huisregels

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.