ma 4 mei 15:00 - 21:00

Een vrij land

Theater in Feite
ma 4 mei
Vanaf 15:00

Theater in Feite, Stichting Vrijheid, Zo Geschiedde Producties en WestlandTheater De Naald presenteren de speciale herdenkingsvoorstelling ‘Een vrij land’, in het kader van 75 jaar bevrijding. Een voorstelling over keuzes in oorlogs- en vredestijd. 

Vlucht je? Kijk je weg? Kies je voor je gezin? Kies je voor het verzet? Kies je voor de bezetter? Blijf je als burgemeester op je post? Heb je wel een keuze? Wat zijn de gevolgen van je keuze? Keuzes die je in een vrij land niet hoeft te maken. Vragen die je in een vrij land niet hoeft te stellen. Of toch wel? Een vrij land is een theatervoorstelling over het enorme belang van vrijheid. Je beleeft de oorlog door de ogen van een vluchteling, een verzetsman, een NSB’er, een Joodse onderduiker, iemand die wegkijkt en door de ogen van degenen die bevrijd worden. Acteurs, muzikanten, zangers en dansers nemen je mee naar tijden van onvrijheid, angst, geweld, hoop en… bevrijding.

De productie is in handen van Stichting Vrijheid in samenwerking met Theater in Feite, Zo Geschiedde Producties en en WestlandTheater De Naald en was niet tot stand gekomen zonder de steun van Gemeente Westland, Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds 1818 en beheersstichting loswal ‘De Bonnen’. 

Een vrij land wordt gespeeld op maandag 4 mei om 15.00 en om 21.00 uur in De Naald. 

Eerdere 4 mei voorstellingen
Theater in Feite maakte de afgelopen jaren tal van indrukwekkende voorstellingen in het kader van 4 mei. De voorstelling Het oorlogsdagboek van Jeane Zwinkels speelde de afgelopen jaren nog ongeveer 80 keer op Westlandse scholen. De voorstelling De lange schaduw van Sobibor wordt nog steeds regelmatig voor scholen gespeeld. Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft de voorstelling ook geprogrammeerd. De voorstelling Schuilnaam Bertus speelt momenteel 60 keer voor Westlandse middelbare scholen en Jong in de oorlog  - de voorstelling van vorig jaar – zal binnenkort 75 keer op Haagse basisscholen te zien zijn. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.