di 17 mrt - di 7 apr

TOPfilm - Portrait de la jeune fille en feu

TOPfilm
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
di 17 mrt
-
di 7 apr
  • di 17 mrt
  • di 7 apr

Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Toegang is inclusief kopje koffie of thee voorafgaand aan de film

Regie
Céline Sciamma
Cast
Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant, Luàna Bajrami
Speelduur
119 min
Jaar
2019
Land
Frankrijk
Taal
Frans
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks
Onderdeel van:
TOP films
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.