za 19 sep 20:15

Hidde's Chocolate Factory

Hidde de Brabander & Muzikale gasten
za 19 sep
20:15
  • za 19 sep
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Een smaakvolle theaterbeleving over en met chocolade. De uit Westland afkomstige Meester Patissier Hidde de Brabander gaat het theater in. Zaterdag 19 september wordt De Naald letterlijk en figuurlijk omgedoopt tot Hidde’s Chocolate Factory.

Laat je meevoeren op een fascinerende reis langs cacaoplantages en fabrieken. Omlijst met tot de verbeelding sprekende en met passie vertelde anekdotes. Zie hoe cacao een dessert wordt en laat je smaakpapillen tintelen. Ook heeft Hidde enkele muzikale gasten uitgenodigd, waarvan de namen een verrassing blijven. Dompel je onder in de wereld van chocolade in Hidde’s Chocolate Factory. Om nog een stukje gelukkiger de zaal uit te komen.  

Over...

Bekijk hier een fragment uit de uitzending van Koffietijd, waar Hidde te gast was om te vertellen over zijn voorstelling en het muzikale duo Spruijt en Opperman een voorproefje gaf. 

-----------------------------

In een interview met Omroep West vertelt Hidde meer over zijn theatervoorstelling: 

"Het is typisch Westlands, maar elk goed verhaal begint met een biertje", legt Hidde uit. Het plan om het theater in te gaan begon toen biersommelier Kim Sonneveld een bierproeverij organiseerde in De Naald. "Ze is een goede vriendin van mij en vroeg of ze ook wat van mijn biertjes mocht schenken." De Westlander had net een bier op de markt gebracht waarin chocolade is verwerkt.

"Ik ben meegegaan om te helpen en na afloop heb ik een paar biertjes achtergelaten voor de theaterdirecteur Nico Baars, omdat hij een liefhebber van bier is. Ik kreeg meteen een mailtje om te bedanken en een nieuwe bestelling." De twee spraken af en van het één kwam het ander. "Zo kwamen we op het idee om een theatershow te maken. Ik vind het altijd wel leuk om iets buiten mijn werk te doen, maar ik blijf banketbakker." Lees hier het volledige interview. 

Het AD sprak ook met Hidde: "De Brabander maakt overal chocola van, ook in het theater (...) Hoewel de Westlander bijna dagelijks voor grote groepen staat de koken, is het theater toch andere koek. "Dit is misschien wel het spanndste dat ik ooit heb gedaan. Ik laat zoveel meer van mezelf zien." Lees hier het volledige interview.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.