di 3 dec 19:30

TOPfilm - Instinct

TOPfilm
di 3 dec
19:30

Een film van Halina Reijn, met Carice van Houten en Marwan Kenzari

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.

Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Regie
Halina Reijn
Speelduur
98 min
Jaar
2019
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Onder de 16 jaar, geen toegang
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Over...

Recensies
Filmtotaal ★★★★★: "Instinct toont weergaloos de ongrijpbare en wrede intensiteit waarmee twee mensen elkaar kunnen begeren." Lees hier de volledige recensie

De Volkskrant ★★★★: "zelfverzekerd, intrigerend en knap opgebouwd. (...) Tot het einde blijft Instinct voor meerdere interpretaties vatbaar (...) vooral in de meer terughoudende scènes zijn ze huiveringwekkend goed."

NRC: "In haar debuut als regisseur weet Halina Reijn het beste uit de acteurs te halen. De thrillerachtige film houdt de spanning tot het einde vast."

Filmkrant: "Een cast van wereldklasse, een debuterend sterregisseur en eigentijdse thematiek met ballen: sexyer gaat het niet worden in de Nederlandse film. Instinct is een psychologische thriller over een psychiater en haar cliënt, een charismatische zedendelinquent die zijn behandelaar tot waanzin drijft." Lees hier de volledige recensie

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.