Kapsalon Romy

Kapsalon Romy
zo 20 okt
-
zo 27 okt

Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen.

Regie
Mischa Kamp
Cast
Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman, Guido Pollemans, Aus Greidanus sr.
Speelduur
92 min
Jaar
2019
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Bij deze film is Earcatch beschikbaar 

Recensies
Trouw ★★★★★: "Kapsalon Romy is nuchter, helder, grappig én hartveroverend"

NRC ★★★★ : "Dementie zonder dat het zwaar wordt in Kapsalon Romy. Vita Heijmen en Beppie Melissen leveren een indrukwekkende prestatie."

De Volkskrant ★★★★: "Kapsalon Romy, op internationale festivals voor jeugdcinema al bekroond, is een levenslustige familiefilm over dementie"

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.