ma 20 jan 20:15

Heimweeën

Spruijt en Opperman
ma 20 jan
20:15

Wat heeft de jeugd van tegenwoordig het toch goed. True! Maar zijn we daar nu écht blij mee? We baden niet alleen in luxe, néé, we verdrinken erin. En daarom heimweeën we.

‘Nog 3 nachtjes slapen tot je verjaardag.’ Hoe magisch was dát moment? Toeleven naar een dagje dierentuin of de grote vakantie. Niet bezig zijn met alle rompslomp die komt kijken bij zoiets organiseren, maar alleen de nachtjes aftellen.  Op welk punt in ons leven zijn we dat kwijt geraakt? Wanneer heeft ons gezonde verstand die fantasie van de troon gestoten? Vanaf welke leeftijd wordt spelen kinderachtig? Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van de saaie, serieuze, volwassen ik. En van de saaie, serieuze, volwassen maatschappij. Wat is er mis met af en toe een potje ‘Ik ga op reis en ik neem mee’? Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Spruijt en Opperman. De twintigers bezingen hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had en ze snakken naar een beetje kinderlijke magie.

Het Westlandse cabaretduo Spruijt & Opperman verlangen in hun nieuwe voorstelling naar een tijd waarin diskwalificatie weer hip is. Een tijd waarin zij zélf de regie in handen hebben, zelf het startschot lossen en zelf de eindstreep bepalen.

Door &C, het magazine van Chantal Janzen, wordt het duo getipt op de talentpagina:

"Door hun krachten te bundelen ontstond een muziekprogramma van 25 minuten, waarin zij hun eigen liedjes zongen en deze aan elkaar praatten. Dit gebabbel van de dames was om te gieren en werd al snel bestempeld als cabaret. Deze stempel beviel hen wel. Daarom zijn ze in 2014 vastberaden het WestlandTheater de Naald ingelopen. Hier vroegen zij directeur en programmeur Nico Baars of hij misschien nog een plekje had voor het kersverse duo: 'Zij en Ik' (...)

In mei 2018 kreeg Spruijt en Opperman een go voor een tweede programma, en daar zijn ze nu hard mee bezig. Van uren in de auto anekdotes delen, tot samen in quarantaine in een Roompot huisje: ze doen alles om hun show ‘Heimweeën’ een succes te maken. De muziek- en theatersensatie gaat over heimwee naar alles wat beter en mooier lijkt. Tijdens anderhalf uur heimweeën willen de dames met hun publiek op zoek gaan naar de oorzaak van dat continue gevoel van verlangen. De voorstelling gaat januari 2020 in première in het enige geschikte theater: het WestlandTheater de Naald."

Lees hier het artikel.

Over...

Spruijt en Opperman schrijven over de première!  

De komende maanden houden zij het publiek op de hoogte van hun weg richting de première, iedere maandag schrijven zij een column waarin zij alles delen. Hier een stukje van een van de columns:

''Uren brainstormen en avonden achter elkaar kletsen over wat voor ons Heimweeën is: verlangen naar iets dat we niet (meer) hebben. Op zoek naar het kind in onszelf. Wat is er veranderd waardoor we niet meer vriendjes met iemand kunnen worden na één uurtje buitenspelen? Wat is er gebeurd waardoor we soms de mening en verwachting van anderen zwaarder laten wegen dan die van onszelf? Dat gevoel proberen wij te vangen in een mooie breekbare ballade met gitaar of juist in een grappige dialoog. We zijn op zoek naar een goede balans tussen muziek en tekst. Hoe blijven we 90 minuten lang boeiend? Het lastige van ons vak is dat er geen goed of fout is. Je vindt iets mooi of niet, je bent geraakt of niet, je bent geëmotioneerd of niet. Maar niks is goed of fout. Álles is smaak: de kleur van je jurkje, het samenspel tussen ons, de klankkleur van je stem. En wat de één ontzettend braaf vindt, vindt de ander te brutaal''. 

Lees op Theaterparadijs.nl het hele stuk en/of meer columns van Spruijt en Opperman, en beleef hun reis naar het grote moment mee!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.