Operatie Geslaagd

Erik Krikke & 7even Bridges
ma 11 nov
20:15

Erik Krikke werd in de zomer van 2007 uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te gaan werken in het NAVO-ziekenhuis. Na terugkomst in Nederland bleek het litteken groot en werd er PTSS vastgesteld bij Erik.

Operatie geslaagd beschrijft de onderbelichte kant van oorlogvoering. Het is een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer wordt. Erik ging er vol zelfvertrouwen heen, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. In zijn openhartige autobiografie beschrijft hij hoe zijn trots is afgenomen en zijn zelfbeeld afbrokkelde. En met diezelfde openhartigheid staat hij nu in het theater.

Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in Nederland veel stof deed opwaaien.

Aan deze reprisevoorstelling zijn enkele nieuwe muzikale onderdelen toegevoegd. Dit n.a.v. het verschijnen van het debuutalbum #breakthesilence.

“Ik ben zo dankbaar dat zoveel mensen vertellen dat mijn verhaal hen geraakt of geïnspireerd heeft of zelfs kracht heeft gegeven om door te gaan. Dat is onbeschrijflijk. Ik hoop dat wij nog veel meer mensen gaan bereiken met onze boodschap dat het oke is om te zeggen dat je niet oke bent.” (Erik Krikke)

www.operatiegeslaagd.nl

Stichting Veteranen Westland
Bij Stichting Veteranen Westland ontstond begin dit jaar het idee om de theatervoorstelling Operatie Geslaagd van Erik Krikke naar Westland te halen. Er zijn reeds vele voorstellingen in het oosten van het land gegeven, maar Stichting Veteranen Westland wil nu als eerste Westland kennis laten maken met Operatie Geslaagd.

De reden hiervoor is om (oud) geüniformeerden en hun familie, zorgverleners en geïnteresseerden kennis te laten maken met traumatische ervaringen die in dit geval een veteraan heeft meegemaakt, middels een theatervoorstelling.

Wij prijzen ons gelukkig, dat we op 11 november a.s. deze voorstelling aan u kunnen tonen. Met zijn 7-mans band zal Erik Krikke u weten te boeien en gaat u met een “rugzak” aan begrip voor PTSS naar huis.

"Prachtige voorstelling die je in al je vezels raakt"

Over...

Over het boek:
“Het realistische boek laat zijn strijd zien en de wijze waarop hij na een diep dal de draad weer heeft kunnen oppakken. Ik ben trots op hem.” (Generaal T. Middendorp, commandant der strijdkrachten (b.d))

Over het album:
“Een indrukwekkend conceptalbum van bevlogen muzikanten, die niet willen laten horen wat ze kunnen, maar wat ze voelen.” (Lust for Life magazine, juli 2018 uitgave - publicatie rond 20 juni)

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.