zo 23 feb 15:00

Erwin Rommert Weerstra, concertpianist & friends

Oude Kerk Klassiek
zo 23 feb
15:00

In samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb organiseert De Naald een reeks toegankelijke, klassieke concerten onder de noemer 'Oude Kerk Klassiek'. Dit seizoen zijn o.a. te gast het Westland Saxofoon Orkest, Camerata RCO, het Zuid Hollands Symfonieorkest, Camerata Terra Reno en concertpianist Erwin Rommert Weerstra.

Te gast tijdens dit concert is concertpianist Erwin Weerstra & friends, waaronder Erica Vogel (dwarsfluit), Josephine Louise Hoogstad (sopraan), Simone van Seumeren (mezzo sopraan).
Licht klassiek programma met veel bekende nummers van o.a. Verdi, Puccini, Bellini.

Meer informatie over de invulling van het programma volgt.

Over...

Erwin Rommert Weerstra (1987) is geboren in Leiden en begon op drie-jarige leeftijd piano te spelen. In 1994 werd hij, op 7-jarige leeftijd, toegelaten tot de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, destijds de jongste leerling die ooit was geaccepteerd. In 2009 haalde Erwin zijn Bachelor en in 2011 cum laude zijn Master diploma Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium.

Erwin is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen, zo won hij de 1ste prijs bij het Internationale Leopold Godowski "Young Virtuoso” Pianoconcours in Warschau, Polen, en de Prix de J-F. Neuburger bij het 17e Concours International de Piano d’Ile-de-France concours in Maisons-Lafitte, Frankrijk, voor de beste uitvoering van het voor dit concours geschreven werk.

Erwin heeft een actief concertleven, met optredens in Nederland en in het buitenland, zoals in Italië, Rusland, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Polen. In 2018 is Erwin geselecteerd voor één van de zeer weinige plaatsen in de Post-Master opleiding in Italië van professor Andrzej Jasiński, die ook de docent was van Krystian Zimerman.

Momenteel heeft Erwin aanstellingen als pianist bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bij het Nederlands Dans Theater (NDT).

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.