zo 26 jan 15:00

Camerata Terra Reno o.lv. Marco Brons

Oude Kerk Klassiek
zo 26 jan
15:00

Vivaldi’s Vier Jaargetijden - Gouden strijkersklanken door Camerata Terra Reno

In samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb organiseert De Naald een reeks toegankelijke, klassieke concerten onder de noemer 'Oude Kerk Klassiek'. Dit seizoen zijn o.a. te gast het Westland Saxofoon Orkest, Camerata RCO, het Zuid Hollands Symfonieorkest, Camerata Terra Reno en concertpianist Erwin Rommert Weerstra.

Tijdens dit concert is Strijkorkest Camerata Terra Reno te gast, o.l.v. Marco Bons. Zij presenteren een aantal zeer bekende toppers uit het grote klassieke repertoire, waaronder een sprankelend Divertimento van Mozart, Elgar’s prachtige, sfeervolle Serenade en de op barokke dansvormen geïnspireerde Holbergsuite van Grieg. Op dit programma ook “echte” barokmuziek. De favoriet voor vele muziekliefhebbers zijn natuurlijk de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi. De karakteristieke hoogstandjes van de veeleisende solovioolpartij worden vertolkt door Sasha Mashina, eerste violiste in het Residentieorkest. Al met al een heerlijke-, complete  muzikale reis gedirigeerd en toegelicht door Marco Bons.

Over...

Camerata Terra Reno is, onder aanvoering van concertmeester Sasha Mashina, een jong, dynamisch en professioneel ensemble met een strijkorkest als basisbezetting. Veelzijdigheid is het motto voor dit ensemble met betrekking tot bezetting, repertoire en communicatie. Een onuitputtelijke bron van makkelijk toegankelijke barokmuziek en klassieke en romantische miniaturen, dienen als eerste inspiratie voor de samenstelling van de concerten. De motivatie en hoge kwaliteit van musiceren bieden fantastische mogelijkheden die verder gaan dan het traditionele repertoire. De muziek uit de twintigste eeuw en hedendaagse composities spelen in de programmering ook een belangrijke rol.

Het eerste concert van CTR olv. Marco Bons vond plaats in december 2007. Dit eerste optreden in Op Hodenpijl in Midden Delfland was direct een groot succes. Dit succes en genoemde locatie waren reden genoeg om CTR in een vaste vorm te gieten. Met de start van de serie koffieconcerten in Op Hodenpijl in datzelfde seizoen kon het ensemble zich verder profileren en uitgroeien tot een uitstekend kamerorkest. In deze stroomversnelling terechtgekomen zal CTR zich verder ontplooien door samenwerking met verschillende kunstdisciplines. Binnen zo’n fantastisch concept behoren ook nieuwe initiatieven op educatief gebied, het publiceren van muziek- en theaterliteratuur en natuurlijk het uitvoeren van nieuwe en onbekende composities. CTR wil een bestaand en een nieuw publiek op weg helpen te beseffen dat kunst daadwerkelijk een dagelijkse behoefte is van de moderne mens.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.