Zuid-Hollands Symfonieorkest

Oude Kerk Klassiek
zo 24 nov
15:00

In samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb organiseert De Naald een reeks toegankelijke, klassieke concerten onder de noemer 'Oude Kerk Klassiek'. Dit seizoen zijn o.a. te gast het Westland Saxofoon Orkest, Camerata RCO, het Zuid Hollands Symfonieorkest, Camerata Terra Reno en concertpianist Erwin Rommert Weerstra.

Tijdens dit concert is het Zuid Hollands Symfonieorkest te gast. Meer informatie over de invulling van het programma volgt.

Over...

Sinds de oprichting van het Zuid-Hollands Symfonie Orkest (ZSO) in 2000 is Den Haag een muziekdimensie rijker. De stad telde al een aantal amateurorkesten met meest oudere volwassenen en daarnaast ­enkele jeugd-orkesten. Het ZSO nu weet de tussenliggende doelgroep te bereiken.

De historie laat zien dat het ZSO het avontuur niet uit de weg gaat. De programma’s laten een grote verscheidenheid aan composities zien. Naast het ijzeren repertoire van bijvoorbeeld Beethoven, Mendelssohn en Tsjaikovski, voeren zij ook werken uit van componisten als Debussy, Ravel en Gershwin. Hierdoor wordt de flexibiliteit en muzikaliteit van het orkest optimaal ontwikkeld en blijft de wekelijkse repetitie afwisselend en uitdagend.

Verder streeft het orkest ernaar jonge, talentvolle musici een kans te geven met het orkest te soleren. Dat is niet alleen voor de solist, maar ook voor het orkest een inspirerende ervaring.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.