Westland Saxofoon Orkest: CELEBRATION

Oude Kerk Klassiek
zo 22 sep
15:00

In samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Kerk Naaldwijk en Westland Cultuurweb organiseert De Naald een reeks toegankelijke, klassieke concerten onder de noemer 'Oude Kerk Klassiek'. Dit seizoen zijn o.a. te gast het Westland Saxofoon Orkest, Camerata RCO, het Zuid Hollands Symfonieorkest, Camerata Terra Reno en concertpianist Erwin Rommert Weerstra.

CELEBRATION!
Het Westland, een gebied dat veelal bekend staat om de tuinbouw. Maar tussen al die kassen vol bloemen, fruit en groenten gebeurt er iets bijzonders. Regelmatig klinkt er het prachtige geluid van saxofoons. Al zeven jaar lang kan iedereen genieten van de muziek van het Westland Saxofoon Orkest. Ze spelen met bekende muzikanten als Bart Wirtz en Benjamin Herman, weten hun luisteraars tot hogere niveaus te brengen en raken verscheidene genres aan binnen de muziek.

Hoog tijd voor een nieuwe cd! De tweede alweer. Celebration! is een verzameling van precies dat woord: een viering! Want muziek maken is een feest en dat met elkaar doen al helemaal. Op het concert laat het Westland Saxofoon Orkest een aantal werken van de cd horen.

We hebben twee solisten van topniveau. Lars Niederstrasser is saxofonist van het Berlage Saxofoonkwartet en docent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft veel prijzen in de wacht gesleept en is hij veel te horen bij het Concertgebouworkest en het Radio Philharmonisch Orkest. Lars Niederstrasser zal o.a. het prachtige werk Gabriels Oboe van filmcomponist Ennio Morricone laten horen. De tweede solist is John Helliwell en hij is bekend van de symfonische rockgroep SUPERTRAMP. John Helliwell sluit het concert af en daarmee ook het Westland Saxofoon Festival.

Programma:

Celebration - Barbara Thompson
Les Folies Despagne - Marin Marais       Solo: Lars Niederstrasser
Mine Own King Am I - Eric Vloeimans     Solo: Aukje Marinus
Sonata nr. 6 opus 5 - jean Baptiste Loeilett    Duo Jim Brinkman & Lars Niederstrasser sopraan saxofoon
Bulletproof - Barbara Thompson
Gabriel’s Oboe - Ennio Morricone     Solo: Lars Niederstrasser
Second Waltz - Dmitri Shostakovich

 
Pauze
 
Delta City Blues - Michael Brecker     Solo: Erik-Jan de With
Chaconne - Marcello Vitali      Solo: Lars Niederstrasser
On the Nature of Daylight - Max Richter
Take Five - Dave Brubeck    Solo: Martijn van Ditshuizen
You’ll Wait for Me - Rob Buckland   Solo: John Helliwell (Supertramp)

“It is always a real pleasure working with and seeing first hand, the wonderful Westland Saxophone Orchestra.”

Britse top saxofonist en componist Andy Scott

Over...

 
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.