wo 22 apr 20:15

Subtropique

De Fransse Eijkel
wo 22 apr
20:15
  • wo 22 apr
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal
    Geannuleerd

Ze veroverden niet alleen de harten van het publiek van het Amsterdams Kleinkunst Festival, maar ook die van ons.

De debuutvoorstelling van De Fransse Eijkel werd door ons publiek als hoogste gewaardeerd en daarmee won het duo de Rabo Publieksprijs 2017-2018. Sanne en Christian en hun elastische lijven keren terug naar De Naald met de giga-gloednieuwe voorstelling Subtropique.

Een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort. Laat je meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Een avond waar maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.

Recensies
NRC ***: "De Fransse Eijkel is snel, fysiek, grappig, erotisch en bijna melig. Met knotsgekke kolder en doldwaze avonturen sleept het duo je mee in de wereld van wellness."

★★★★''Het theatrale vakmanschap en de originele vorm maken De Fransse Eijkel een duo waar je meer van wilt zien. Een nieuwe originele stem binnen het kleinkunstveld.’’

Theaterkrant

Over...

SANNE FRANSSEN en CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG, oftewel DE FRANSSE EIJKEL, ontvingen in 2013 en 2014 beiden de Jos Brink Genesius Penning. Daarna veroverden ze in 2016 samen de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours. Nu is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling SUBTROPIQUE.

Recensies
Volkskrant (3 sterren) ’’In een vlotte, mooi aangeklede show toont De FrANSSE EIJKEL (...) wat ze in huis hebben.’’

Theaterkrant ’’Het had allemaal vreselijk plat kunnen worden, ware het niet dat Franssen en Van Eijkelenburg elke scène met bijzondere precisie uitvoeren. Hoe grof ook het blijft mooi om naar te kijken.’’

De Telegraaf (3 sterren) ’’Je verveelt je tijdens het ’ronddobberen in deze tropische illusie’, die zeker ook visueel een lust voor het oog is, geen moment. ’’ Klik hier voor de volledige recensie.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.