do 9 apr 20:15

De Liefde Begraven

Jeroen Spitzenberger & Hanne Arendzen
do 9 apr
20:15
  • do 9 apr
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Wat als je met je ex de hond die jullie ooit samen hadden, moet begraven? In dit tragikomische liefdesverhaal met Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen zien twee ex geliefden elkaar noodgedwongen terug. De ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. Is de liefde echt voorbij?

De Liefde Begraven is een soms pijnlijke, dan weer komische theatervoorstelling over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen. Herkenbaar en, voor wie het wil, wellicht ook een leerschool. Een voorstelling die even confronterend als hoopgevend is, waarin de twee tot nieuwe inzichten komen en een laatste poging doen om elkaar te bereiken.

Gratis voorbespreking 
Om 19.00 uur is er een gratis voorbespreking over deze voorstelling. Opgeven hiervoor kan via de balie van De Naald. De inleiding wordt verzorgd door Marleen Vriezen, journalist en productieleider.
De liefde begraven is het eerste toneelstuk dat regisseur Peter de Baan heeft geschreven. Het idee voor het stuk is ontstaan uit een ‘De vloer op’-improvisatie. In de inleiding wordt verteld hoe Peter dit idee heeft uitgewerkt tot een toneelstuk en welke terugkerende thema’s een rol spelen in zijn werk. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop acteurs Hanne Arendzen en Jeroen Spitzenberger hun spel benaderen in deze even hartstochtelijke als pijnlijke ontmoeting tussen twee exen die hun gezamenlijke hond gaan begraven.

Recensies
"Zinderende ode aan de liefde" (HDC Dagbladen)
"Heel sterk... raak spel" (de Volkskrant)
"Sprankelend weerzien van twee exen" (Theaterkrant)
"Spitzenberger en Arendzen excelleren in knetterende theaterdialoog" (Trouw)
"Puur en verfijnd" (Telegraaf) 
"Interger spel" (NRC)

Hanne Arendzen is genomineerd voor een Theo d’Or, de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol

"Zinderende ode aan de liefde"

HDC Dagbladen
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.