vr 27 mrt 20:15

Liefde, dood en zwaartekracht

Peter van Rooijen
vr 27 mrt
20:15
  • vr 27 mrt
    20:15
    Rabo zaal

Met Nederlandstalige teksten, recht voor z’n raap en toch poëtisch, bezingt Peter van Rooijen de liefde, de dood en de middelbare school.

Zijn band vult de nummers perfect aan. Met een knallende popsound of juist klein en breekbaar. Divers en spannend, een feest van een liedjesprogramma door één van de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie.

“Een betoverend theaterconcert”, schreef de Volkskrant met vijf sterren. “Een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes”, was het oordeel van NRC. Een parel van een avond.

Nominatie Poelifinario 2019
De VSCD Cabaretjury heeft deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario 2019 in de categorie Kleinkunst, de prijs voor die theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De jury: “Na twee cabaretsolo’s heeft Peter van Rooijen met Liefde, Dood & Zwaartekracht zijn ideale vorm gevonden. Dit is een kleinkunstprogramma de luxe. De vijfkoppige band stelt hem in staat om veel meer muzikale registers te bespelen dan in dit genre gebruikelijk is en ook tekstueel zijn de liederen heerlijk divers. Bij Van Rooijen weet je nooit hoe een nummer uit zal pakken, omdat hij emotie en melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor. Soms weet hij die verschillende registers zelfs verbluffend mooi te combineren.” 

Deze voorstelling doet mee aan het Rabo Talenten Concours.
Klik hier voor meer informatie. 

“Een betoverend theaterconcert”

De Volkskrant

Over...

NRC ****
‘Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes.’
‘Tekst en muziek perfect in balans’

Theaterkrant
‘Veelzijdige, grappige, tot nadenken dwingende, swingende programma’
‘waarom zou je in vredesnaam duizenden kilometers reizen als waarschijnlijk in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden.’


Volkskrant *****
‘Een betoverend theaterconcert’
‘De nummers zijn heerlijk divers en de voorstelling is spannend’

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.