za 14 mrt 20:15

De Aanslag (try-out)

Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol e.a.
za 14 mrt
20:15
  • za 14 mrt
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

In het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert, komt de veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller opnieuw naar De Naald.

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters in het jaar dat we 75 jaar bevrijding vieren! Met acteurs Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol e.a. belooft het wederom een theaterparel te worden. De Aanslag is een klassieker met blijvende urgentie. Over een fatale gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog en de levenslange nasleep ervan. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig? Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

De cast bestaat uit Victor Löw (DE VERLEIDERS, Advocaat van de Duivel), Peter Bolhuis (Vele hemels boven de zevende, Amandla! Mandela), Henriëtte Tol (Soldaat van Oranje, Vele hemels boven de zevende), Linde van den Heuvel (Soldaat van Oranje, Geluk) en Reno van Rijsewijk. De regie is in handen van Ursul de Geer (Napoleon op St. Helena, Vele hemels boven de zevende).

De pers over De Aanslag (2011):
 Telegraaf ****
‘Indrukwekkend’
‘De toneelversie recht doet aan de kracht van de roman’
‘Met respect en liefde […] gemaakt.’

NRC *****
‘Prachtig acteerspel in toneelversie ‘De Aanslag’

Dagblad van het Noorden *****
‘Integere, adembenemende […] toneelbewerking’
‘Sublieme rol van Victor Löw’

Trouw
‘Glorieuze en louterende toneelbewerking’
‘Authentieke theatrale en dramatische kwaliteit’

Volkskrant ***
‘De aanslag leent zich prachtig voor toneel’
‘Enerverend, fenomenaal geconstrueerd verhaal’

★★★★★“integere, adembenemende toneelbewerking”

Dagblad van het Noorden
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.