za 7 mrt 20:15

The Soul Preacher (try-out)

The Legends met Martin van der Starre e.v.a.
za 7 mrt
20:15
  • za 7 mrt
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

‘The Soul Preacher’, een spetterende theatershow, met soul en gospel als stralend middelpunt. Steffen Morrison, Yerry Rellum, Martin van der Starre en Jeffrey Spalburg vertellen een eigentijds paasverhaal met bekende soul en gospelhits.

Steffen Morrison en Yerry Rellum worden bijgestaan door rockzanger Martin van der Starre, bekend van zijn rol in ‘Jesus Christ Superstar’. Cabaretier en scriptschrijver Jeffrey Spalburg kruipt in de huid van de klassieke soul-preacher die middels de muziek predikt over de wezenlijke zaken in het leven. Over tijdloze thema’s zoals vertrouwen, optimisme, saamhorigheid en uiteindelijk hoop op een betere wereld.

Soullegendes als Ray Charles, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Sam Cooke, James Brown en Stevie Wonder schreven prachtige soul en gospel songs. Deze artiesten inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances maakten zij hun soulmuziek tijdloos. Het verhaal van ‘The Soul Preacher’ is universeel en laat zien waar de muziek zijn oorsprong vindt.

De frontmannen worden bijgestaan door een all star band o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens. De bandleden werkten onder meer met Candy Dulfer, Leon Ware, Chaka Khan en Lalah Hathaway. The Legends vieren dit seizoen hun vijfjarig jubileum en maakten eerder succesvolle voorstellingen zoals ‘Miles!’, ‘Billie!’, ‘Louis!’, ‘I’m a Soulman’ en ‘It’s a Man’s World’. ‘The Soul Preacher’ is hun achtste productie.

Over...

In een interview vertellen Jeffrey Spalburg, Steffen Morrison, Yerry Rellum en Martin van der Starre over deze spetterende avond waarin soul en gospel het stralende middelpunt vormen. 

De show is universeel en laat zien waar deze muziek zijn oorsprong vindt. ‘The Soul Preacher’ is een tribute aan bekende soullegendes die de muziek hebben gemaakt waar we allemaal mee opgegroeid zijn. 

Steffen Morrison, die zijn entree heeft gemaakt bij het grote publiek in The Voice of Holland, vertelt wat deze thema’s in combinatie met soul voor hem betekenen. Hij werd geboren in Suriname en groeide op met de legendarische soul van onder meer James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. Soulmuziek werd al snel zijn passie en later ook zijn beroep. Morrison werkt vanaf de eerste soul productie samen met The Legends. Hij was gezichtsbepalend in ‘I’m a Soulman’ en ‘It’s a Man’s World’. Voor hem is het een eer om in de voetsporen van deze soullegendes te treden.

Ook Jerry Rellum brak door bij The Voice of Holland. ‘Soulmuziek kan ik voelen en stroomt als energie door mijn lichaam. Het brengt mij vrijheid’.

‘Dat herken ik maar al te goed’ lacht Martin van der Starre (Jesus Christ Superstar) tot slot. ‘Bij onze vorige repetitie drong het echt tot me door dat dit onze passie is, de energie die bij ons los kwam was ongelofelijk, bij ons vier, maar ook bij de beste soul band van Nederland: je beleeft de muziek echt. En dat gevoel willen wij graag ook deze keer weer delen met het publiek!’.

Lees hier het volledige interview. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.