Heimweeën (Première)

Spruijt en Opperman
do 23 jan
20:15
  • do 23 jan
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Wat heeft de jeugd van tegenwoordig het toch goed. True! Maar zijn we daar nu écht blij mee? We baden niet alleen in luxe, néé, we verdrinken erin. En daarom heimweeën we.

Want als je voortdurend wordt geconfronteerd met de hipste gadgets, jaloersmakende killerbody’s en andermans droomcarrières, gaat er vanzelf iets knagen als jij in je eentje, met een knot op je hoofd en een pizza op schoot naar de zoveelste Netflix serie zit te kijken.

Het Westlandse cabaretduo Spruijt & Opperman verlangen in hun nieuwe voorstelling naar een tijd waarin diskwalificatie weer hip is. Een tijd waarin zij zélf de regie in handen hebben, zelf het startschot lossen en zelf de eindstreep bepalen.

Door &C, het magazine van Chantal Janzen, wordt het duo getipt op de talentpagina:

"Door hun krachten te bundelen ontstond een muziekprogramma van 25 minuten, waarin zij hun eigen liedjes zongen en deze aan elkaar praatten. Dit gebabbel van de dames was om te gieren en werd al snel bestempeld als cabaret. Deze stempel beviel hen wel. Daarom zijn ze in 2014 vastberaden het WestlandTheater de Naald ingelopen. Hier vroegen zij directeur en programmeur Nico Baars of hij misschien nog een plekje had voor het kersverse duo: 'Zij en Ik' (...) 

In mei 2018 kreeg Spruijt en Opperman een go voor een tweede programma, en daar zijn ze nu hard mee bezig. Van uren in de auto anekdotes delen, tot samen in quarantaine in een Roompot huisje: ze doen alles om hun show ‘Heimweeën’ een succes te maken. De muziek- en theatersensatie gaat over heimwee naar alles wat beter en mooier lijkt. Tijdens anderhalf uur heimweeën willen de dames met hun publiek op zoek gaan naar de oorzaak van dat continue gevoel van verlangen. De voorstelling gaat januari 2020 in première in het enige geschikte theater: het WestlandTheater de Naald."


Lees hier het artikel. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.