do 9 jan 20:15

De Grote Grijze Belofte

Gerard Cox
do 9 jan
20:15

Als acteur en schrijver maakte hij één van de meest geliefde en best bekeken televisieseries van Nederland: Toen Was Geluk Heel Gewoon. Hij werd gelauwerd met een Gouden Televisie Ring, Gouden Beeld en de Radio 5 Oeuvre award. Dit jaar viert Gerard Cox zijn tachtigste verjaardag in het theater met De Grote Grijze Belofte.

Warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel. Samen met muzikaal leider Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan  nog steeds niet is uitgebrand. Want Gerard laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen. De vrijheid van meningsuiting heeft nog nooit zo onder druk gestaan als nu.

Over...

COX is meer dan 50 jaar ervaring, humor, schalksheid en charme.

Als geëngageerd cabaretier kreeg hij in 1966 een proces-verbaal wegens ‘Majesteitsschennis’ en de VPRO durfde in 1968 zijn controversiële song ‘God is niet dood’ niet uit te zenden.

Maar ook het Weekblad Elsevier wilde Cox laten vervolgen wegens zijn ‘Nixon-Moordenaar’ uitspraak.

Toen hij een monsterhit scoorde met zijn evergreen ‘t is weer voorbij die mooie zomer’, waren zijn oude vrienden het daar weer niet mee eens, té commercieel in hun ogen.

En met zijn ingezonden brief in de Volkskrant in 2015 over de ‘verstikkende politieke correctheid’ raakte hij opnieuw een open zenuw. 

De tijd heeft hen allen ongelijk gegeven.

COX geeft een stem aan mensen die zich regelmatig niet meer herkennen in de wereld waarin zij leven, en doet dat met heel veel zelfrelativering en humor.

 

Als acteur en schrijver maakte hij één van de meest geliefde en bekeken televisie series van Nederland ‘Toen was geluk heel gewoon’, hij werd gelauwerd met een Gouden Televisie Ring, Gouden Beeld en de Radio 5 Oeuvre award.

De uitverkochte voorstellingen van ‘Alles Went Behalve een Vent’, ‘De Oase-Bar en de ‘De Oase-Bar Sing-along’ bewezen keer op keer hoe populair COX is onder zijn publiek.

Nederland houdt van zijn grote vertelkunst, humor en relevantie.

COX, De Grote Grijze Belofte…

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.