wo 18 dec 20:15

Zonder zin kan het ook

Janneke de Bijl
wo 18 dec
20:15

Lid van comedycollectief Comedytrain en winnaar van de Jury- én de Publieksprijs van Cameretten 2017. In haar debuutvoorstelling is Janneke de Bijl niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd.

Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet schrijven? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Deze voorstelling doet mee aan het Rabo Talenten Concours. 
Klik hier voor meer informatie. 


Recensies
Volkskrant ★★★★: "Piekerende Janneke de Bijl goed op dreef in debuutshow (...) Janneke boeit met vlotte stand-upcomedy en geestige liedjes vanachter de vleugel. Negativiteit waarvan je vrolijk wordt."
Parool: "Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen"
NRC ***: "Cabaretier Janneke de Bijl zingt in haar debuutshow mooie liedjes en kent de pijnpunten van het burgerlijk bestaan, maar zou zelf wel wat onaangepaster mogen zijn."
Cabaret.nl: "Fraai programma vol zelfspot"
I Love Theater: "Gedachten spinsels volgen elkaar in rap tempo op en worden af en toe onderbroken door liedjes aan de vleugel."
Telegraaf ***½: “Een openhartig statement tegen sociaal wenselijke verwachtingen.”
Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden: “Janneke de Bijl stáát er, ze hééft het.” 

"Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen"

Parool

Over...

“Haar 'niet zo gezellige' levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties.” – Joris Henquet, de Volkskrant

“Verbazingwekkend sterke debutant. […] Haar podiumpresentatie is verbazingwekkend knap, haar omgang met het publiek van een vanzelfsprekend gemak.” – Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden

“Janneke heeft gewoon een funny brain.” – Sanne Wallis de Vries

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.