za 7 dec 20:15

Finalistentournee 2019

Amsterdams Kleinkunst Festival
za 7 dec
20:15
  • za 7 dec
    20:15
    Rabo zaal

Daar zijn ze! De trotse, belofte- en talentvolle finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2019.

Maak vanavond kennis met Meester Alex en winnares van deze editie Rosa da Silva, waar je jury over oordeelde: "een veelzijdig talent dat van het podium af spat.”

De aanstormende talenten hebben heel wat meters gemaakt. Een try-out tournee, masterclasses, de halve finales en uiteindelijk de Grande Finale. Allesbehalve gepokt en al helemaal niet gemazeld staan ze in de coulissen te popelen om hun kunnen te tonen.

Deze voorstelling doet mee aan het Rabo Talenten Concours. 
Klik hier voor meer informatie. 

Over...

Rosa da Silva:
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er – door een goed opgebouwde grap van Henny – werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Rosa’s voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Meester Alex:
Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo’n gast. Hij is bovendien zo’n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men ‘ik’ noemt.

Bart Melief:
Cabaret zoals het ooit bedoeld is: gratuit moralisme in een mildzure jus van betweterigheid. Het ouderwetse wijsvingertje, maar dan in een blitse verpakking. Na dit optreden kijkt u op exact dezelfde manier naar uw dagelijks leven als u altijd al deed, zonder daarbij uw gedrag aan te passen.

Met zijn onsympathieke gezever en vermoeiende onderwerpen weet Bart het publiek in no time van zich te vervreemden. Laat u meevoeren in een tranendal van pijnlijke actualiteiten en geniet van het schuldgevoel dat met bulldozers tegelijk uw strot wordt ingereden. Het Uur U is een pretentieuze kutvoorstelling met een paar diepzinnige citaten om de jury te pleasen, maar met net iets te veel harde grappen om daadwerkelijk kans te maken op een prijs. Ook leuk om te weten is dat Frank Boeijen speciaal voor deze voorstelling geweigerd heeft om de muziek te schrijven.
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.