vr 29 nov 20:15

Klassiekers met Koolhoven

Martin Koolhoven
vr 29 nov
20:15

Hij is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Hij maakte onlangs zijn internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht en vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren won.

Martin eet en drinkt film. Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij onlangs zijn internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Daarnaast werd de film geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor Beste film en Beste regie. Tevens is hij bekend van zijn vele gastoptredens bij De Wereld Draait Door en zijn eigen TV-programma bij de VPRO: De Kijk Van Koolhoven.

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen, maakt Koolhoven je deelgenoot van zijn liefde voor cinema; iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen. 
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.