ZIN

Arjan Ederveen & Jack Wouterse
za 16 nov
20:15

Na Tocht en Walden brengen rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse de laatste voorstelling in hun tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt.

We zien twee TV koks op leeftijd. Als TV sterren worstelen ze met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen. Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd. Maar wie heeft het eigenlijk geschreven?

De tijd verglijdt in deze absurdistische voorstelling, waarin Ederveen en Wouterse opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen. Omdat ze daar ZIN in hebben.

Recensies
AD ★★★★: “ZIN scheert dikwijls langs de zinloosheid van het bestaan, maar het gaat evenzeer over bezinning, levenszin en zingeving. Wouterse en Ederveen vinden elkaar, opnieuw, in een even amusant, spannend als ontroerend stuk” Klik hier voor het volledige artikel. 

De Volkskrant ★★★★: "Een toneelstuk-in-een-toneelstuk dat met bijna niets te vergelijken is (...) De symbiose tussen Wouterse en Ederveen is misschien wel het mooiste aan deze productie.’’ Lees hier het volleidge artikel

Theaterkrant: “Zin is een tekst vol kwinkslagen, woordgrappen en terzijdes met het publiek, in de herkenbare stijl van Ederveen. Gerardjan Rijnders laat de acteurs in zijn regie lekker losgaan en hun komisch talent tot in de perfectie verfijnen. Het is een ingewikkeld tragikomisch drama vol subplots, en als publiek raak je af en toe de draad kwijt. Maar het verhaal zit steviger in elkaar dan het op het eerste gezicht lijkt. Bovendien ontroeren de typetjes door hun geloofwaardige mimiek en motoriek, en waarachtig geacteerde emoties. Zin is een mooie kroon op het drieluik van de twee acteurs” Lees hier de volledige recensie. 

 

“Zin’ is een toneelstuk-in-een-toneelstuk dat met bijna niets te vergelijken is”

Volkskrant ★★★★
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.