Voor wat het waard is (reprise)

Pieter Derks
wo 9 okt
20:15
  • wo 9 okt
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt.

Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken, en dan op hun plek zetten. Zijn doel? Een vrolijke avond! En dan de dag erna bemerken dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

Over zijn vorige voorstelling schreef de pers: “Scherp, snel en fel. Een jonge versie van Lebbis.” Razendsnel actualiteitencabaret waarin de wereld binnenstebuiten gekeerd wordt.

Nominatie Poelifinario 2019
De VSCD Cabaretjury heeft deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario 2019 in de categorie engagement, de prijs voor die theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De jury: “In de voorstellingen van Pieter Derks was altijd al veel ruimte voor scherpe maatschappijkritiek, maar in Voor wat het waard is koppelt hij dat engagement voor het eerst aan een sterk verhaal uit zijn privéleven. Daardoor weet hij ons nu ook emotioneel aan zich te binden. Derks gebruikt een bizar voorval in het ziekenhuis als ingang om het over de sociale meetbaarheidscultus te hebben. Tegenwoordig moet alles direct van een oordeel worden voorzien. Met slimme voorbeelden toont hij aan hoe problematisch dat is.”

Recensies
NRC ★★★★★: "Flonkerend, ideeënrijk cabaret (...) de beste voorstelling die Derks tot nu toe maakte". Lees hier de volledige recensie. 

AD ★★★★★: "Pieter Derks brengt prachtige ode aan strijdbaarheid van zijn te vroeg geboren dochter"

Telegraaf ★★★★: "Pieter Derks laat zich in nieuwe show van zijn intiemste kant zien.
…de voorstelling is duidelijk met zorg opgebouwd en inhoudelijk sterk."

De Volkskrant ★★★★: "Pieter Derks stelt prikkelende vragen over de vermarkting van de zorg, het onderwijs en zo’n beetje alles"

Theaterkrant: "Sterke originele grappen over marktdenken (...) maar wat betekent dat voor ons zelfstandige denken en doen? Het is een uitermate prikkelende vraag die Derks voortdurend laat terugkomen in zijn vele verhalen, die hij zoals altijd lardeert met scherpe originele grappen."

Dagblad van het Noorden: "De cabaretier die erbij hoort (…) je mag vaststellen dat zijn achtste show vaktechnisch de beste van zijn carrière is."

"Spitsvondig en humoristisch"

Leidsch Dagblad
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.