TOPfilm - Three Identical Strangers

TOPfilm - Three Identical Strangers
di 28 mei
14:00 - 19:30

Het verhaal van Robert, David en Eddy begint in 1961 in Long Island. De drieling werd vlak na hun geboorte uit elkaar gehaald en ieder geadopteerd door een ander gezin. Het idee daarachter kwam van Peter Neubauer, een psychiater en psychoanalyst uit New York. Neubauer deed destijds een geheime gedragsstudie en de drieling diende als studieobject. In samenwerking met het adoptieagentschap Louise Wise Services haalde hij vaker meerlingen na de geboorte uit elkaar, zodat hij hun gedrag kon bekijken.

Dubbelganger

De ‘geheime’ studie liep echter niet zoals gepland toen twee van de drie broers elkaar per ongeluk ontmoetten. In 1980 begon de toen 19-jarige Robert aan zijn opleiding op de universiteit. Daar kreeg hij een warm onthaal: mensen zwaaiden naar hem en meisjes vlogen hem om de hals, waar hij overigens weinig van begreep. Er begon een lampje te branden nadat hij zijn kamergenoot Michael ontmoette. Hij wist niet wat hij zag toen hij Robert leerde kennen; een jaar daarvoor had hij namelijk Eddy als kamergenoot gehad, waarop Robert sprekend lijkt. ‘Ik wist dat hij niet terug kon komen’, vertelt Michael. ‘Maar hij had dezelfde grijns, hetzelfde haar en dezelfde gezichtsuitdrukking. Het was echt een dubbelganger.’ Wanneer blijkt dat de twee op dezelfde dag jarig zijn, komen ze er al snel achter dat Robert en Eddy tweelingbroers zijn. Na negentien jaar zien ze elkaar voor het eerst.

Nóg een broer
Het verhaal van Robert en Eddy werd direct door de kranten opgepakt. Dat werd gelezen door vrienden van David, die hem wezen op zijn dubbelgangers. Ook híj bleek bloedverwant te zijn. De adoptieouders van de drie broers waren destijds wel ingelicht dat hun zoon dat hun zoon deel uitmaakte van een studie, maar hadden er geen idee van dat hun kind een drieling was. Zowel de ouders als de drie zoons waren blij vanwege de ontdekking, maar ook boos op het adoptieagentschap. David verafschuwt het onderzoek: ‘We werden beschreven als deelnemers, maar eigenlijk waren we slachtoffers,’ zegt hij tegen The Times.
 

Regie
Tim Wardle
Cast
Silvi Alzetta-Reali (Zichzelf), Eddy Galland (Zichzelf), Ron Guttman (Zichzelf)
Speelduur
96 min
Jaar
2018
Land
VS
Taal
Engels
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

TOP Lunch
I.s.m. Fratelli Naaldwijk bieden wij voorafgaand aan de TOP film een TOP lunch aan: voor €12,50 geniet u van een uitgebreid, Italiaans driegangenlunch.

Op vertoon van je filmkaartje of reserveringsbevestiging voor de tweewekelijkse TOP film, serveert Fratelli Naaldwijk een heerlijke lunch. Vooraf reserveren onder vermelding van TOP lunch is gewenst. Let u erop dat u optijd in De Naald bent, de film start stipt 14.00 uur.

"Een onrustbare en droeve film over de menselijke fascinatie voor het meerlingschap"
★★★★ Volkskrant
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.