do 21 nov 20:15

Als Het Avond Is

Suzan & Freek
do 21 nov
20:15
  • do 21 nov
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

Suzan & Freek vinden elkaar op de middelbare school, waar tijdens de wekelijkse muziekles de liefde voor muziek uitmondt in liefde voor elkaar. Sindsdien zijn de highschool sweethearts onafscheidelijk.

Onder de noemer De Minuut plaatsen ze wekelijks een nieuwe cover op Facebook, en dat blijft niet onopgemerkt. Artiesten wiens songs door het duo worden gecoverd zijn zo onder de indruk, dat de covers viral gaan en wereldwijd miljoenen reacties en views opleveren.

Na uitverkochte clubtours en festivals bracht het duo in 2018 hun allereerste eigen single uit: Als Het Avond Is. Het werd een enorme hit en kreeg de status Gouden Plaat. Nu zoeken Suzan & Freek voor het eerst het theater op. Van de grootste meezingers tot nieuwe eigen muziek, omlijst met persoonlijke anekdotes en overgoten met liefde.

Foto's door EvaCaptures

 INTERVIEW MET SUZAN & FREEK
“Het voelt alsof het publiek bij ons op bezoek komt”

Volgend op hun succesvolle club- en festivalshows en met het kersverse debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons’ op zak, gaan Suzan & Freek eind 2019 voor een uitgebreide tour de Nederlandse theaters in. Sinds de doorbraak met hun hit ‘Als Het Avond Is’, staat hun leven op zijn kop.

Het publiek is voor ons altijd heel belangrijk geweest”, zegt Suzan. (…) In nog geen jaar tijd zijn Suzan & Freek uitgegroeid van ‘dat duo dat covers speelt op Facebook’ tot de nieuwe vaandeldragers van de Nederpop. Doorbraakhit ‘Als Het Avond Is’ staat aan de basis van dat succes. (…) Suzan stelt dat er nu twee soorten fans zijn. De mensen die hen al langer volgen en de nieuwe groep die bij ‘de hit’ is ingestapt. “Dat is echt heel leuk, die eerste groep is met ons meegegroeid en voelt bijna als familie. Die tweede groep komt er gaandeweg achter dat we nog een verhaal voor de hit hebben.”

Verhaal vertellen

Zodoende is de weg die Suzan & Freek tot nu toe hebben afgelegd het thema van de ‘Als Het Avond Is’ theatershow. Suzan vindt de sfeer van een theater erg fijn. “Het voelt alsof het publiek bij ons op bezoek komt. Alsof ze bij wijze van spreken bij ons thuis aan tafel zitten en wij hen onze verhalen vertellen. De liedjes die we gaan spelen hebben we om ons verhaal heen gebouwd. Ik hoop dat mensen na afloop weg gaan met het idee dat ze ons echt hebben leren kennen.”

Hechte band

Suzan & Freek hebben altijd een hechte band met de bezoekers van hun optredens en de fans op sociale media gehad. Ze merken dat de gevoelens die worden opgeroepen door hun muziek een steeds breder publiek trekken. “Je ziet het publiek steeds breder worden. Letterlijk van heel jong tot oud”, aldus Freek (…) ''Muziek is een universele taal en hoe bijzonder is het als blijkt dat jouw liedjes meerdere generaties aanspreken?” Suzan kijkt er naar uit om na afloop van de theatershows iedereen te ontmoeten.

Lees hier het volledige interview

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.