Je kunt op me rekenen

Lieneke le Roux, Margo Dames & Wivineke van Groningen
vr 17 mei
20:15
  • vr 17 mei
    20:15
    Jumbo Koornneefzaal

De zussen Gwen en Til zijn duidelijk getekend door een jeugd met een vroeg gestorven moeder en een vaak afwezige vader. Hoewel de dames zich zonder elkaar prima staande weten te houden, hebben ze in elkaars nabijheid de neiging spontaan te verwilderen en treedt de machinerie in werking van het elkaar verbaal met de grond gelijk willen maken.

Smullen voor ons dus. Zeker nu er zich, op de dag van hun vaders crematie, ook nog eens een onbekende derde zus aandient. Nadat deze Ireen hen confronteert met een emotionele videoboodschap van hun vader, rolt het ene na het andere lijk uit de kast.

Wat volgt is een hilarisch spel over zusterliefde, principes, hebzucht, schone schijn, goede bedoelingen, schade, schande en een beetje wijsheid. En dan moet de plechtigheid nog beginnen.

Interview in De Telegraaf met actrice Lieneke Le Roux.
Over de inspiratie voor Je kunt op me rekenen: "Zussen zijn volgens Le Roux, die zelf drie zussen en twee broers heeft, een onuitputtelijke bron. Vooral zussen kennen elkaars pijnpunten en dat levert in dit geval dan weer spannend toneel op."

Over de samenwerking van de drie actrices: "We bewonderen elkaars vakmanschap en humor. En doordat we elkaar al zo goed kennen, durf je eerder risico’s te nemen." 

Over schrijver Theo Nijland: "Tijdens brainstormbijeenkomsten werden de basisingrediënten voor het stuk bedacht waar Theo Nijland mee aan de slag kon. En hij heeft een heerlijk stuk afgeleverd. Een goed doortimmerd stuk waarbij echt iets te spelen valt. Het is vilein en ontzettend komisch. Geen tragiek zonder lach en omgekeerd."

Recensies
De Theaterkrant schreef: "De kracht van Je kunt op me rekenen is de geestige tekst van Nijland, die de zussen elkaars zinnen laat afmaken en hun vrolijke lompigheden in de mond legt...een vrolijke avond toneel."

tekst: Theo Nijland
regie: Mette Bouhuijs
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Lees meer over ons privacybeleid.